​Groep 3

Hallo allemaal, 

 
Wij zijn groep 3. 
Onze klas ziet er gezellig uit. We vonden het best spannend om naar groep 3 te gaan maar we vinden het allemaal heel leuk! 

We hebben een eigen tafel met twee laatjes en we werken in werkboeken over lezen, rekenen en over de wereld. We oefenen de schrijfletters in een schrijfschrift. Best moeilijk hoor want wij proberen heel netjes te schrijven. 
Toen wij in groep drie kwamen, konden de meeste kinderen nog niet lezen maar nu lezen we al korte verhaaltjes in ons leesboek van Veilig Leren Lezen, dit is zo leuk! 

Wij doen heel veel beweegspelletjes met letters en cijfers: zo kunnen we ze goed onthouden en ons beter concentreren. 

We hebben bij de kleuters met Wizwijs rekenen geleerd maar in groep 3 leren we rekenen met een nieuwe methode: Wereld in getallen. We kunnen nu al tellen tot 20, eraf en erbij sommen, splitsen, groepjes maken en de hele uren op de klok kijken. 

Iedere week krijgen we Engelse les en dan komt Miss English op bezoek. Dat is onze juf, hahaha. We praten dan alleen maar Engels! 

Ook kijken we op het Digibord naar Kwink. Zo leren we heel veel dingen over onszelf maar ook over de andere kinderen. Iedereen is anders en soms is dat wel eens lastig maar Kwink leert ons hoe we met elkaar moeten omgaan zodat we goed met elkaar kunnen samenspelen en samenwerken. 

Op maandag gaan we altijd gymmen en dan krijgen we les van meester Lars. We lopen naar sporthal De Stoep en daar moeten we ons zelf omkleden. 

Op donderdag komt juf Melanie ons muziekles geven. We dansen én schrijven op muziek. Daar worden we allemaal blij van. 

Verder hebben we al telliedjes geleerd en oefenen we nu steeds het dansje “Reis mee” voor de Kinderboekenweek. Aan het eind van de Kinderboekenweek mogen onze papa’s, mama’s opa’s en oma’s komen kijken in onze klas want we gaan leuke dingen knutselen.